formular portabil a1

formular a1

 

Obtinerea formularului portabil A1

Formularul A1 este un document folosit in Uniunea Europeana care atesta afilierea unui lucrator detasat intr-un alt stat membru U.E. la sistemul de asigurari sociale din tara de origine.

Beneficii ale Formularului A1

Lucratorul detasat intr-un alt stat, care poseda asupra sa Formularul A1, ramane asigurat in cadrul sistemului de securitate sociala al tarii de origine si astfel nu are obligatia de a plati asigurare in tara in care lucreaza temporar.
FORMULARUL A1 FACILITEAZA SITUATIA PERSOANELOR CARE LUCREAZA IN STRAINATATE PE O PERIOADA SCURTA DE TIMP ASTFEL:

 • Posesorul bebeficiaza de asigurare sociala neintrerupta in tara de origine.
 • Persoanele care poseda Formularul A1, NU au nevoie de permis de munca.
 • La intocmirea dosarului in vederea pensionarii, persoana in cauza nu va trebui sa contacteze institutiile de securitate sociala din tarile in care a lucrat.
 • Detasarea salariatilor intr-un alt stat membru U.E., se face pe o perioada determinata de 2 ani.

Cine poate solicita Formularul A1

 • Angajatul detasat.
 • Angajatorul care lucreaza in doua sau mai multe state.
 • Lucratorul independent idetasat.
 • Lucratorul independent in doua sau mai multe state.
 • Personalul contractual.
 • Functionarul public.

Formularul A1 este un document folosit in Uniunea Europeana care atesta afilierea unui lucrator detasat intr-un alt stat membru U.E. la sistemul de asigurari sociale din tara de origine.
Formularul A1 poate fi emis doar de tara de origine. Tara gazda este obligata sa recunoasca drepturile posesorului unui formular A1.
In cazul in care un lucrator detasat nu are asupra sa Formularul A1 si nu isi achita contributiile sociale nici in tara gazda, nici in cea de origine, este pasibil de amenda si repercursiuni penale, in functie de tara gazda in care isi desfasoara activitatea.
Angajatul are responsabilitatea de a purta asupra sa Formularul A1 si de a-l prezenta organelor de control la cererea acestora.
Atesta plata contributiilor sociale in tara de provenienta, in situatia in care un angajat isi desfasoara activitatea in alt stat membru al Uniunii Europene.
Se obtine in vederea evitarii dublei impozitari. Nu se elibereaza pentru firmele nou infiintate. Nu se elibereaza pentru societatile care au datorii la stat.

Ce trebuie sa stiti despre formularul portabil A1?

In situatia in care nu veti apela la ajutorul unor profesionisti in domeniu, va expuneti riscului de a intra sub incidenta legii, riscand invinuiri de utilizare de munca ilegala (asa cum este, spre exemplu, cazul Olandei, unde sunt prevazute sanctiuni legale extrem de severe!) sau de exploatare si trafic de persoane!


Aflati mai multe despre serviciile noastre! Pentru consultanta personalizata, nu ezita sa ne contactezi!


Contact

Cum ti s-a parut articolul?

  Daca va doriti ca firma dumneavoastra sa se dezvolte si sa beneficieze de cele mai bune servicii, ExpertControl este cea mai buna solutie.
  Veti avea parte de consultanta fiscala 24/24 si servicii de cea mai buna calitate la cele mai bune preturi.
  Succesul tau e datoria noastra.
  Apeleaza la noi!

  ADRESA

  TARGU JIU, STR. AMARADIA, NR. 24, JUDETUL GORJ, C.I.F. 32575147

  TELEFON

  0763 701 111
  0740 223 821

  EMAIL

  birou@expertcontrol.ro