Str. Amaradia, nr. 24, Targu Jiu, Gorj 0763 701 111

Start-Up Nation 2020

Ministrul Economiei nu a renuntat la deschiderea programului Start-Up Nation in anul 2020, Virgil Popescu avansand o data probabila cand va incepe derularea principalelor programe de finantare pentru IMM-uri, cu fonduri nerambursabile de la bugetul de stat.

Din a doua parte a lunii iunie 2020, vor incepe cele 3 programe principale: MicroindustrializareComert-Servicii si Start-Up Nation, a precizat Virgil Popescu, joi, 28.05.2020.

„La Ministerul Economiei avem in continuare Programul de Microindustrializare pentru IMM, vorbim de granturi de pana la 450.000 de lei pentru investitii in echipamente tehnologice, avem programul Comert si Servicii – granturi de pana in 250.000 de lei pentru firme care au coduri CAEN in activitati de comert sau servicii, si evident programul Start-Up Nation, un program pe care vrem sa-l rebranduim, sa-l refacem, pe care il vrem sa fie orientat catre antreprenoriat, catre performanta antreprenoriala, digitalizare. Cam acestea sunt programele pe care la Ministerul Economiei vrem sa le derulam, probabil din a doua parte a lunii iunie”, a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Guvernul vrea sa acorde populatiei care a avut de suferit consecintele economice ale crizei COVID-19 vouchere de consum, partial din fonduri euopene, dar si de la bugetul de stat.

Este vorba despre fondurile de 1 miliard de euro, care vor fi impartite in mai multe scheme de finantare care vor tinti in principal IMM-urile.

„Avem negociat cu Comisia Europeana un buget de 800 de milioane de euro, la care se adauga partea de cofinantare de inca 200 de milioane de euro, putem spune ca avem o anvelopa de 1 miliard de euro care va fi alocata întreprinderilor mici și mijlocii”, a ma transmis Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Cadrul de reglementare pentru derularea editiei din acest an a programului Start-Up Nation a fost schimbat printr-o lege de modificare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi întreprinderi mici și mijlocii. Camera Deputatilor a aprobat legea care a fost trimisa spre promulgare la Presedintele Romaniei.

In editia din acest an a programului vor fi eligibile intreprinderile infiintate de persoane fizice cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii online a planului de afaceri, si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiilor de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata.

Cu un ecosistem startup in dezvoltare, Romania atrage un interes crescand din partea investitorilor. In ultimii ani, noi fonduri au intrat pe piaaa locala, iar cele existente si-au sedimentat pozitia. 

Vino pana pe 15 iunie pentru a-ti oferi consultanta gratuita si a-ti scrie proiectul pentru a te inscrie la START UP NATION! Avem idei de afaceri, avem numeroase proiecte castigatoare din anii anteriori, avem doar nevoie de tine ca sa te ajutam!

ExpertControlSuccesul tau e datoria noastra!

Testimoniale

Ce spun clientii despre noi
 • Este foarte bun expert in contabilitate

  Cana Ionel
  Facebook
 • Profesionalism, seriozitate, experienta, promptitudine, amabilitate,respect fata de colaboratori!

  Valeria Cotocu
  Facebook
 • Dl Juscu este un profesionist in tot ceea ce face! Este inovator, cu idei grozave si cu solutii la absolut orice problema!

  Danau Alina
  Facebook
 • Seriozitate ,profesionalism , maximă disponibilitate , iar dacă aveți nevoie de consultanță în ceea ce privește întocmirea dosarelor pentru obținerea de fonduri europene, sunteți în locul potrivit!!!

  Costi Luci Calin
  Facebook
 • Am fost plăcut impresionată de toată echipa. Sunt foarte atenți la detalii.
  O echipă extraordinară! Profesionalism, seriozitate, calitate!

  Gabriela Andreea
  Facebook
 • Am o societate de transport rutier mărfuri și echipa Juscu Cristian m-a ajutat foarte mult în toate demersurile întreprinse de-a lungul activitaţii. Recomand cu încredere ! Mulţumesc !

  Consultanta pentru obtinere credite
  Mihai-Costel Nitu
  Facebook