Str. Amaradia, nr. 24, Targu Jiu, Gorj 0763 701 111
servicii profesionale de contabilitate

Cum sa vand pe Amazon?

Un cont de vanzator pe Amazon va permite sa vindeti produse pe platforma Amazon. Daca alegeti optiunea aceasta, business-ul dumneavoastra va fi coordonat de Amazon, care se ocupa cu expedierea, comenzile, serviciile cu clientii si depozitarea. Pentru a putea beneficia de aceste servicii oferite de platforma Amazon trebuie sa va creati un cont de vanzator, si puteti alege intre cele 2 tipuri de conturi: individual sau profesional.

Vanzare produse pe Amazon prin cont profesional?

Contul Profesional necesita platirea unei taxe lunare. Daca doriti sa va dezvoltati un business de success pe Amazon, optiunea de creare a contului profesional va ofera nenumarate beneficii.

 • In primul rand, aveti posibilitatea de a vinde o cantitate nelimitata de produse, comparativ cu contul individual, prin intermediul caruia este restrictionata vanzarea la 40 de unitati pe luna.
 • Nu va trebui sa achitati taxa de 0.99$ pentru fiecare produs vandut.
 • Aveti acces la mai mult de 20 de categorii in care puteti face vanzari

De ce sa-mi fac firma daca sunt deja Amazon seller ?

Pentru ca foarte multi vanzatori pe Amazon activeaza ca persoane fizice si au pierdut din vedere sa-si declare veniturile realizate din comertul on-line la A.N.A.F.

Foarte multi dintre ei merg pe principiul ca fiind la inceput asteapta sa-si acopere investitia din vanzarea pe Amazon, apoi ca la anul isi vor declara sigur veniturile deoarece anul acesta au mai intrat cu un produs nou si au cheltuili, apoi ca au inceput sa faca mai multi bani si li se pare mult sa de-a la stat, apoi ca fac foarte multi bani este de neconceput sa plateasca ceva pentru ca pe ei nu are cine sa ii prinda, ca banii sunt scosi pe conturi de Payoneer sau PayPall.

Da, dar fiecare dintre aceste persoane transfera banii din conturi de Payoneer pe carduri romanesti si uita sau nu au cunostiinta ca toate tranzactiile cu valuta peste 2.000 euro sunt monitorizate, iar peste 10.000 euro oricand se poate sesiza Oficiul de spalare a banilor.

Ce risc daca nu-mi declar veniturile din Amazon de pe persoana fizica?

Veniturile nedeclarate duc la cel mai rapid dosar de evaziune fiscala facut pe persoana fizica!

Citez din art. 9, alin. 1, lit. a si b – Legea 241/2005 actualizata:

a) ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile;

b) omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate;

 

Ce trebuie sa fac daca sunt deja vanzator pe Amazon?

Sa-mi deschid cat mai repede o forma de organizare fie sub forma de P.F.A. – persoana fizica autorizata, fie sub forma de S.R.L. -societate cu raspundere limitata.

Sa studiez foarte bine problema si sa pun in balanta avantajele si dezavantajele fiecarei forme de organizare.

Avantaje infiintare P.F.A.!

Daca optati pentru infiintarea unui P.F.A., veti beneficia de urmatoarele avantaje:

 • Costuri reduse de infiintare (Registrul Comertului percepe o taxa de aproximativ 250 lei);
 • Costuri reduse pentru administrare;
 • Nu exista obligativitatea unui contabil autorizat, detinatorul de PFA putand sa tina propria contabilitate. Daca se opteaza pentru angajarea unui contabil, serviciile au un cost mai redus fata de un SRL;
 • procesul de depunere a documentatiei este mai facil si consta in depunerea unor declaratii la ANAF;
 • persoana fizica autorizata are dreptul de a avea angajati;
 • Profitul realizat de PFA poate fi valorificat oricand, fara necesitatea impartirii dividendelor sau mentionarii anului in documentele oficiale;
 • Desfiintarea unui PFA se realizeaza mai simplu fata de un SRL, iar costurile sunt mai reduse;
 • unele tipuri de PFA fiind scutite de plata contributiei la sistemul de pensii si nu se plateste CAS de catre PFA-urile care au venit net anual mai mic de 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat.

Avantaje infiintare S.R.L.!

De asemenea, Societatea cu Raspundere Limitata, sau S.R.L .are nenumarate avantaje:

 • Solicitantul nu trebuie sa ateste pregatirea profesionala;
 • Nu exista limite in alegerea domeniilor de activitate si a codurilor CAEN reprezentative;
 • Raspunderea personala a asociatilor in caz de datorii este limitata la capitalul social pe care l-a depus in momentul infiintarii;
 • SRL-urile au dreptul de a participa la licitatii publice sau private;
 • Daca veniturile anuale se situeaza sub pragul de 1.000.000 euro, impozitul pe profit de 16% este inlocuit cu un impozit pe venit de 3%. Astfel, firmele cu cheltuieli mici sunt avantajate in cazul optarii pentru SRL;
 • Orice persoana, indiferent de varsta, poate beneficia de sprijin nerambursabil de stat, prin programele tip SRL-D, daca se respecta cateva criterii, cum ar fi: Nu a mai fost actionar in cadrul altor firme din spatiul economic European.
 
2 Responses
 1. Florin

  Foarte bun articolul! FISCALIZAREA pe amazon pentru cei ce cumpara din China si vand pe amazon este una relativ simpla findca sunt o gramada de firme care pot face fiscalizarea usoara pentru tine!

   

Leave a Reply

Chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Expert Control Juscu
Salut! 👋
Cu ce putem sa te ajutam?