Str. Amaradia, nr. 24, Targu Jiu, Gorj 0763 701 111
pensie - calculul pensiilor, firma de contabilitate

Pensiile de stat in strainatate

 • Conditii ce trebuiesc indeplinite pentru obtinerea unei pensii in strainatate.
 • Documente necesare, varsta, modalitatea de calcul, cuantumul pensiei.

Pensii pentru limita de varsta

Cererea de pensionare

Daca ati lucrat in mai multe tari din UE  pentru o perioada mai mare de un an, ati dobandit drepturi de pensie in statele in care ati desfasurat activitati platite. La  momentul indeplinirii conditiilor de pensionare in statele respective (contactati ne pentru mai multe informatii) , pentru a beneficia de aceste drepturi trebuie sa inregistrati o cerere de pensionare.

Cererea de pensionare va trebui depusa la casa de pensii din tara in care locuiti sau din ultima tara in care ati lucrat. Daca nu ati lucrat niciodata in tara in care locuiti, aceasta va inainta cererea dvs. catre tara in care ati lucrat ultima data.

In unele tari, casa de pensii le trimite persoanelor aflate aproape de varsta de pensionare un formular de cerere de pensionare

Daca nu primiti formularul, contactati-ne sa verificam noi in ce situatie sunteti si cand il puteti primi

Va recomandam sa solicitati informatii cu cel putin 6 luni inainte de pensionare, intrucat procedura de acordare a pensiei poate dura mai mult daca sunt implicate mai multe tari.

Documentele necesare in vederea obtinerii drepturilor de pensie

Documentele de care veti avea nevoie difera de la o tara la alta. In general, trebuie sa furnizati coordonatele dvs. bancare, precum si un document de identificare.

Pentru detalii personalizate va rugam sa ne contactati.

Varsta legala de pensionare

 Varsta legala de pensionare difera de la o tara a UE la alta.

Nu veti putea primi pensia de stat din tara in care locuiti/tara in care ati lucrat ultima data decat din momentul in care ati implinit varsta legala de pensionare din acea tara. De asemenea, daca ati dobandit drepturi de pensie si in alte tari, veti putea primi pensia corespunzatoare din tara respectiva, doar in momentul in care ati implinit varsta legala de pensionare din tarile respective.

Pentru detalii si consiliere, adresati-va firmei noastre.

Perioadele de eligibilitate

In unele tari din UE, este obligatoriu sa fi lucrat o anumita perioada pentru a dobandi dreptul la pensia corespunzatoare.

In asemenea cazuri, casa de pensii trebuie sa aplice principiul cumularii perioadelor, adica sa ia in calcul toate perioadele in care ati lucrat in alte tari din UE, ca si cum ati fi lucrat pe teritoriul tarii in cauza.

Daca refuza, solicitati sprijinul serviciilor noastre de asistenta.

Calcularea pensiei

Casele de pensii din fiecare tara din UE in care ati lucrat vor analiza contributiile pe care le-ati platit la fondul de pensii din tara respectiva, dar si durata si valoarea contributiilor platite in alte tari.

Cuantumul la nivel european

Fiecare tara calculeaza ce pensie ar trebui sa va plateasca tinand cont de toate perioadele in care ati lucrat in oricare din tarile din UE.

Pentru a va ajuta si a va putea stabili si calcula drepturile de pensie in cazul dumneavoastra va rugam sa contactati specialistii firmei noastre pentru domeniul pensii !

 
1 Response
 1. Andrei Hancu

  Buna ziua,

  Doresc o consultanta pentru:
  imi ipsesc 6 luni pentru a lua o pensie europeana .
  Care e metoda de a plati si care este suma optima pentru contributie.

   

Leave a Reply

Chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Expert Control Juscu
Salut! 👋
Cu ce putem sa te ajutam?