Str. Amaradia, nr. 24, Targu Jiu, Gorj 0763 701 111
firma de contabilitate in cluj

Expertii contabili sunt persoane ce au dobandit aceasta functie in conformitate cu prevederile din Ordonanta nr.65, eliberata in anul 1994.

Vorbind de o persoana specializata in domeniul contabilitatii, aceasta are capacitatea de a organiza eficient si de a gestiona societatile comerciale, intocmind in permanenta situatii financiare si efectuand periodic expertize contabile.

Pentru a deveni un expert in acest domeniu, este obligatorie efectuarea unui stagiu de 3 ani, iar la finalul acestei perioade se sustine si un examen de testare a aptitudinilor candidatilor.

La examenul de admitere pot sa participe doar persoanele ce indeplinesc urmatoarele reguli: au o capacitate deplina de exercitare a acestei profesii, sunt absolventii unor facultati cu profil economic, au un cazier curat, fara nici o abatere disciplinara.

A fi expert contabil in Cluj presupune efectuarea unor activitati diverse, printre care se numara acordarea de asistenta, in ceea ce priveste organizarea unei firme, realizarea unor statistici ce denota felul in care se desfasoara activitatea intr-o companie, efectuarea unor analize economico-financiare, precum si efectuarea unor analize financiare ce sunt percepute de catre organele legii.

Desi in mare parte din cazuri expertii contabili isi desfasoara activitatea in cadrul unor firme, ei pot sa lucreze si pentru persoane fizice.

Rolul unui contabil in cadrul oricarei institutii este acela de a gestiona corect resursele financiare, pentru a nu exista dezechilibre. In afara de acest aspect, el se mai poate ocupa si cu alte lucrari ce tin de organizarea administrativa.

Ceea ce este bine de mentionat este faptul ca un contabil nu va putea efectua activitati pentru doua firme ce se afla in concurenta, acest lucru fiind interzis.

Sa nu uitam ca expertul contabil din Cluj isi asuma intreaga responsabilitate asupra faptelor sale, deci nu trebuie sa ne mai facem griji asupra acestui aspect. In cazul unei nereguli, acesta va fi sanctionat, daca este cazul.

Concluzionand, in orice afacere este important felul in care reusim sa gestionam resursele financiare, deci bugetul alocat. Ceea ce diferentiaza o firma prospera de una destinata esecului este felul in care aceasta este organizata, deci serviciile de contabilitate sunt indispensabile, deoarece monitorizeaza constant felul in care decurg lucrurile intr-o afacere.

 

Leave a Reply

Chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Expert Control Juscu
Salut! 👋
Cu ce putem sa te ajutam?