Str. Amaradia, nr. 24, Targu Jiu, Gorj 0763 701 111
firma contabilitate Cluj - formularul a1 transportatori

Formularul a1 este un document indispensabil indeosebi firmelor de transport ce isi desfasora activitatea la nivel international, ceea ce inseamna ca angajatorii trebuie sa intocmeasca fiecarui salariat in parte acest act.

Mai exact, formularul in cauza atesta faptul ca o persoana isi  plateste toate contributiile catre stat in tara de provenienta, ceea ce inseamna ca nu va mai plati taxe suplimentare in statul in care isi desfasoara activitatea.

In ceea ce priveste obtinerea formularului, trebuie sa fie respectate anumite reguli. In primul rand, activitatea ce urmeaza sa fie desfasurata nu va dura mai mult de 24 de luni, deoarece aceasta este perioada de valabilitate a documentului.

Ce este bine de stiut este faptul ca in tara noastra, toate aceste formulare sunt eliberate de catre Casa Nationala de Pensii Publice, doar daca dosarul depus este complet si corect.

Sunt necesare urmatoarele acte pentru a obtine formularul a1: cerere tip, certificat de inregistrare a societatii in Registrul Comertului, certificat de atestare fiscala, declaratie pe propria raspundere privind numarul de salariati, certificat de constatare a situatiei angajatorului, ultimul bilant contabil ce a fost inregistrat la ANAF, contractul semnat de catre salariat, precum si traducerea autorizata a acestuia, copie de pe actul de identitate al salariatului, declaratie lunara ce atesta ca au fost achitate toate obligatiile catre de stat, adeverinta de cotizare din ultimele 12 luni.

Formularul a1 se elibereaza individual, pentru fiecare angajat in parte, nu este vorba doar de unul singur pentru intreaga firma.

Tarile in care acest document este obligatoriu sunt Olanda, Franta, Germania, Italia. Pentru a putea obtine formularul, o firma nu trebuie sa aiba datorii la bugetul de asigurari sociale.

Valabilitatea formularului a1 este de doar 24 de luni, dupa care este se realizeaza un nou dosar de obtinere.

Daca in cazul unui control autoritatile observa ca acesta este expirat, persoana respectiva primeste o amenda destul de mare.

Concluzionand, formularul a1 are o mare importanta in domeniul transporturilor, ceea ce inseamna ca angajatorii trebuie sa se ocupe de obtinerea sa pentru fiecare salariat in parte. In acest mod, intreaga activitate se va desfasura conforim legislatiei aflate in vigoare si nu vor exista sanctiuni.

Vezi toate articolele despre formularul A1:

Motive pentru care ai nevoie de un formular A1

Ce este formularul A1?

Formularul A1 in scop de munca

UE si formularul A1

Totul despre formularul a1

De ce este util formularul a1?

Cum putem obtine formularul A1?

Formularul a1 transportatori – Documentul portabil A1 – Care sunt cererile necesare pentru a-l obține?

Informatii si detalii complete despre Formularul A1

Primele amenzi pentru lipsa formularului A1 in Austria!

 

Leave a Reply

Chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Expert Control Juscu
Salut! 👋
Cu ce putem sa te ajutam?