Str. Amaradia, nr. 24, Targu Jiu, Gorj 0763 701 111

Formularul a1 transportatori – Documentul portabil A1 – Care sunt cererile necesare pentru a-l obține?

documentul - documentul a1 transportatori

Formularul A1 este documentul utilizat în Uniunea Europeana care poate atesta afilierea la sistemul de asigurări sociale a unui lucrator din alt stat membru al Uniunii Europene. Pentru a obține Formularul A1 ar trebui apelăm cu încredere la consulțanța. Află detaliile importante cu referire la întrebuințările formularului a1!

Acestea tratează fiecare client cu profesionalism și cu maximă prioritate, în funcție de solicitările și volumul Formularelor A1.

Cistește mai multe articole despre beneficiile formularului a1 pe alt teritoriu, cum ar fi în Franta daca acest caz te interesează. Prin aflarea detaliilor despre transport în România sau in Franta, îți va fi mult mai ușor să rezolvi cea mai importantă sarcină: aceea de a primi formularul a1 în Romania.

Unui salariat îi este mai mult decât indispensabil prin prisma faptului că este musai să lucreze corect din punct de vedere legal, așa cum a făcut cu locurile de muncă din România.

Dacă va fi un eventual control, angajatorul este cel care trebuie întrebat despre formularul a1, la data respectivă. Există foarte multe comentarii în cazul acesta, însă pentru o firma de transport, indiferent pe ce teritoriu își desfășoară activitatea, un control nu se știe niciodată când poate apărea.

O firma calitativa îți va oferi toate indicațiile necesare sau te va ajuta să treci prin toate etapele, astfel încat să obții documentul de care ai nevoie pe teritorul respectiv.

Indiferent daca este vorba despre Franta sau Romania, e obligatoriu să respectăm legea, mai ales atunci când vine vorba despre transport. Reține faptul că cea mai dificilă etapă este acea când ajungi să cunoști și să înveți tot ce are legătură în cazul unui domeniu de transport. Gândește-te așa: De ce nu pot să lucrez legal în transport?

Teritoriul pe care te afli te va ajuta să cunoști toate regulile ce au fost și ce vor fi în viitor, în caz că mai ai de învățat.

Beneficiile Formularului A1 sunt următoarele:

nu este cerut permisul de muncă, salariatul nu are nevoie de recunoașterea calificărilor profesionale. De asemenea, angajatul poate beneficia de asigurare socială, iar la momentul pensionării, instituțiile de Securitate sociale din alte țări nu vor mai trebui să fie contactate. Orice salariat din cadrul Uniunii Europene poate lucra în țările membre (pe o perioada limitată), fiind asigurat în țara de origine.

Cum putem obține Formulatul Portabil A1?

Documentele dosarului care urmează depus la Casa Națională de Pensii, trebuie să cuprindă o serie de documente: un certificat de înregistrare al societății, o cerere pentru obținerea Formularului A1, și un certificat de atestare fiscală, etc.

Conform articolului 11 din Regulamentul CE nr. 883 din 2004: “persoana care desfășoară o activitate salariată sau independentă într-un stat membru se supune legislației din statul membru respectiv. Astfel, regula este că salariații vor datora contribuții sociale în statul în care prestează activitate, cu excepția situațiilor stabilite la art. 12-16 din regulament.

Pentru societățile ai căror salariați sunt detașati în alte state care sunt membre Uniunii Europene, dosarul să conțina o serie de documente, cum ar fi: cererea pentru obținerea formularului (poate fi luată de la Casa Națională de Pensii Publice), un certificat de înregistrare emis de Registrul Comertului (în original), un certificat de atestare fiscală (care să dovedească că angajatorul nu are datorii la țara de origine – ideal e să ne asigurăm că e valabil atunci când depunem dosarul, fiind valabil o lună de la data emiterii.

Este nevoie de contractul individual de muncă plus o copie certificate, de copia cărții de identitate a salariatului, ultima declarație depusă de societate, si balanțele lunare pentru ultimele două luni lucrate pentru a obține formularul.

Cele mai bune servicii privind certificatul a1 le vei găsi când vei colabora cu o firma de încredere. Pentru mai multe detalii, tot ce ai de făcut e să ne contactezi sau să ne trimiți un email în legătura cu acest lucru.

Citește mai multe articole din România si vezi unele comentarii privind importanța serviciilor a1 pentru cei detașați în străinatate. Acest lucru te va ajuta să întelegi cele mai multe detalii de securitate socială, asigurări sociale pe teritoriul în care vrei sa te stabilești.

În cazul în care vrei să afli cât mai multe lucruri despre formularul a1 și utilizarea lui în străinătate. Bazează-te pe o firmă din Romania pentru aceste documente.

Vezi toate articolele despre formularul A1:

Motive pentru care ai nevoie de un formular A1

Ce este formularul A1?

Formularul A1 in scop de munca

UE si formularul A1

Totul despre formularul a1

De ce este util formularul a1?

Cum putem obtine formularul A1?

Formularul a1 transportatori – Documentul portabil A1 – Care sunt cererile necesare pentru a-l obține?

Informatii si detalii complete despre Formularul A1

Primele amenzi pentru lipsa formularului A1 in Austria!

 

Leave a Reply

Chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Expert Control Juscu
Salut! 👋
Cu ce putem sa te ajutam?