Str. Amaradia, nr. 24, Targu Jiu, Gorj 0763 701 111
ce este formularul a1- formularul a1 transportatori

Uniunea Europeana este o organizatie politica si economica internationala cu caracter supranational, care include 28 de tari membre independente si democratice din Europa. Formarea sa este remarcata in Tratatul de la Roma din 25 martie 1957, denumirea si structura actuala a Tratatului de la Maastricht din 7 februarie 1992 (intrat in vigoare la 1 noiembrie 1993) si la infiintarea oficiala in 2002 odata cu aparitia monedei unice si Tratatul de la Lisabona ulterior, dupa o lunga calatorie intreprinsa de Comunitatile Europene prin stipularea a numeroase tratate, care au contribuit la procesul de integrare europeana. Este considerata o potentiala superputere. Functiile sale politico-economice o fac foarte importanta in ceea ce priveste afacerile monetare sau politicile de mediu.

Printre obiectivele sale declarate oficial se numara cresterea bunastarii socio-economice si atenuarea diferentelor socio-economice intre diferitele state membre prin integrarea economica, cresterea economica si progresul stiintific si tehnologic, promovarea pacii, valorile sociale si bunastarea popoarelor europene, care lupta impotriva excluderii sociale, a discriminarii si in favoarea drepturilor omului (de exemplu, cu cartea drepturilor fundamentale a Uniunii Europene). Prin urmare, competentele Uniunii variaza de la politicile economice (agricultura si comert) la o politica agricola comuna si prezenta fondurilor structurale pentru realizarea obiectivelor socio-economice stabilite, la afacerile externe cu o politica externa comuna, la aparare si protectia mediului, fiecare stat membru contribuind in mod diferit la bugetul comunitar, mentinand o mare parte din suveranitatea sa nationala (de exemplu, politica interna) prin parlamentele si guvernele nationale respective. Ca efect al politicilor Uniunii, de exemplu, pe langa confirmarea liberei circulatii a persoanelor deja stabilite prin tratatele europene anterioare, aceasta permite libera circulatie a marfurilor, serviciilor si capitalurilor pe teritoriul sau pe piata comuna europeana ( fara taxe vamale in interior) construita din 1957 cu Tratatele de la Roma si asigura cetatenia Uniunii Europene.

Cetateni unui stat membru UE, sunt in acelas timp si cetateni UE, care beneficiaza de foarte multe drepturi cum ar fi: dreptul de a circula si a trai in orice tara UE, dreptul de a participa la viata politica a oricarui stat UE, dreptul de a lucra in orice stat membru UE, dreptul de a beneficia de protectia ambasadei a oricarei tara membru UE.

Daca angajatorul doreste sa va trimita pentru o perioada nedeterminata sau determinata intr-o alta tara UE pentru a lucru o sa aveti nevoie de formularul A1. Acest formular se refera la legislatia de securitate sociala aplicabila si certifica faptul ca nu aveti obligatia de a plati contributiile intr-un alt stat. inainte de a parasi tara tn care sunteti asigurat sa mergeti la munca intr-un alt stat, asigurati-va sa aveti documentele care va dau dreptul de a primi beneficiile necesare cum ar fi ingrijire medicala.

Unul dintre numeroasele documente care trebuie depuse de companiile care doresc sa angajeze cetateni straini, precum si de viitorii angajati, este putin cunoscutul formular A1, emis de Casa Nationala pentru Pensii Publice (CNPP). Documentul dovedeste ca persoana care o depune si membrii familiei sale sunt acoperite de sistemul de protectie a tarii de origine pentru un interval de maxim 2 ani, daca acesta se refera la un stat membru al UE. De asemenea, este necesar pentru cetatenii romani care accepta un loc de munca intr-o alta tara UE. Formularul A1 dovedeste exclusiv ca solicitantul este inscris in sistemul de asistenta sociala al tarii de origine, dar absenta acestuia nu il va impiedica sa desfasoare activitati profesionale pe teritoriul unui alt stat membru al UE. In lipsa formularului, regula care are prioritate este aceea ca persoana respecta normele de securitate sociala din tara in care se afla locul de munca.

Formularul A1 poate fi obtinut pentru un interval initial de 24 de luni, pe baza unei solicitari depuse de catre angajator, pentru unul sau mai multi angajati, cu 30 sau mai multe zile inainte de data la care isi vor incepe activitatea. Dosarul trebuie sa includa mai multe documente emise de diverse institutii. Daca toate aceste documente sunt furnizate, certificatul A1 trebuie sa fie emis in termen de 25 de zile lucratoare de la data depunerii cererii

Daca doriti sa beneficiati de servicii in legatura cu formularul A1, implicit formularul A1 transportatori, va rugam sa ne contactati la firma de contabilitate din Cluj, suntem dispusi sa va ajutam cu orice nelamurile aveti in legatura cu acesta. Suntem o echipa mare si suntem dispusi sa va ajutam cu orice nelamuri si cerinte aveti.

Vezi toate articolele despre formularul A1:

Motive pentru care ai nevoie de un formular A1

Ce este formularul A1?

Formularul A1 in scop de munca

UE si formularul A1

Totul despre formularul a1

De ce este util formularul a1?

Cum putem obtine formularul A1?

Formularul a1 transportatori – Documentul portabil A1 – Care sunt cererile necesare pentru a-l obține?

Informatii si detalii complete despre Formularul A1

Primele amenzi pentru lipsa formularului A1 in Austria!

 

Leave a Reply

Chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Expert Control Juscu
Salut! 👋
Cu ce putem sa te ajutam?