Str. Amaradia, nr. 24, Targu Jiu, Gorj 0763 701 111
ce este formularul a1 - documentul a1 portabil

Ce reprezinta formularul a1?

Acest document portabil a1 dovedeste fara doar si poate mentinerea titularului la sistemul de securitate sociala din Romania (statul de trimitere).

Fara prezenta formularului a1, activitatea ta profesionala nu se va putea desfasura pe teritoriul unui stat membru al uniunii europene.

In situatiile exceptionale, se pot justifica criteriile diferite. Insa astfel de situatii incluse si detasarea lucratorilor in alt stat membru al uniunii europene.

Acest formular a1 trebuie sa fie prezentat de angajator sau de catre titular, organismului de control al statului in care este desfasurata activitatea, confirmand astfel situatia legata de asigurarile sociale, pentru angajatul care beneficiaza de derogare.

Dacă doresti mai multe detalii cu privire la ce reprezinta formularul a1, tot ceea ai de facut este sa ne contactezi iar noi iti vom oferi informatiile pe care ti le doresti.

Urmeaza mereu regulile unui stat membru al uniunii europene in care doresti sa iti desfasori activitatea si totul va fi in regula, mai mult ca sigur.

Acest formular este mai mult decat necesar deoarece dovedeste ca posesorii dar si membrii familiei aflati in intretinere raman in evidentele unui sistem de securitate sociala pe maxim 2 ani, daca e vorba de un alt stat membru UE.

Daca doresti sa te angajezi, acest document este important pentru viitor, luand in considerare si pensii publice.

Cine are nevoie de formularul A1?

In general, companiile ce doresc sa faca angajari trebuie sa ia in considerare intocmirea unui formular de tip a1, care este emis de Casa Nationala de Pensii Publice.

Care este rolul formularului A1?

Principalul rol al acestui formular este de a atesta faptul ca posesorul sau, precum si membrii familiei pe care ii intretine raman in evidenta sistemului de securitate sociala din Romania.

Formularul a1 poate fi necesar si in cazul romanilor care urmeaza sa se angajeze intr-o alta tara membra a Uniunii Europene.

Cum se obtine formularul A1?

Cererea prin care se elibereaza formularul a1 este depusa la CNPP de catre angajator, urmand ca acesta sa fie gata in 25 de zile de la depunere.

Fiecare angajator care doreste obtinerea formularului trebuie sa dispuna de urmatoarele acte: certificat de inregistrare a societatii, certificat de atestare fiscala, adeverinta din care sa reiasa numarul total de salariati, declaratie pe propria raspundere in ceea ce priveste cifra de afaceri, contractele comerciale efectuate, declaratia lunara D112, cartea de identitate a salariatului, contractul de munca, adeverinta privind stagiul de cotizare din ultimul an.

Sa nu uitam ca orice firma trebuie sa faca angajatilor sai formular a1, deoarece in cazul eventualelor controale se verifica si acest aspect. In cazul in care nu se prezinta formularul, amenda poate sa ajunga si pana la 3000 de Euro.

La cea de-a doua verificare la care nu se prezinta acest act, amenda se va dubla, ceea ce reprezinta o paguba semnificativa pentru firma.

Care sunt avantajele formularului A1?

Obtinerea formularului a1 aduce cu sine avantaje importante.

Printre acestea se numara faptul ca fiecare salariat poate lucra si in alta tara membra UE, ramanand totodata asigurat si in tara de origine.

Alt avantaj este faptul ca salariatul va beneficia si de asistenta sociala din Romania, deoarece este inregistrat in sistemul de asigurari de la nivel national.

Concluzionand, formularul a1 este un document foarte important pentru angajatori. Acestia au obligatia de a completa formularul pentru fiecare salariat in parte. In general, contabilii se ocupa de intocmirea dosarelor ce se depun la Casa Nationala de Pensii, in vederea obtinerii formularelor.

În cazul in care nu esti inca decis dacă sa iei in considerare un astfel de document, ar fi bine sa fii atent la fiecare avantaj in parte si sa nu mai astepti deloc.

Dacă vei astepta, s-ar putea sa gresesti pentru ca mai multe beneficii decat acum nu exista.

Initial, acest tip de document poate fi obtinut doar pentru o perioada de 24 de luni.

Cererea de eliberare va putea fi depusa de catre angajator la CNPP pentru un angajat sau mai multi, cu 30 zile calendaristice inainte de detasare , timp în care aceștia trebuie să fie gata pentru o noua casa, o noua viata.

Bazeaza-te de cate ori poti doar pe o firma care sa iti asigure toate serviciile calitative de care ai nevoie. Optand pentru calitate, este imposibil sa gresesti si sa ai parte de surprize neplacute. Lucreaza intotdeauna corect din punct de vedere legal, fii la curent cu tot ceea ce se intampla in jurul tau si nu te pripi. Cu rabdare vei obtine documentul de care ai nevoie pentru a putea lucra acolo unde iti doresti. Daca inca nu te-ai lamurit cu toate detaliile, nu este nicio problema, tot ceea ce ai de facut este sa ne adresezi intrebarile tale!

Afla mai multe detalii despre pensii publice pentru viitorul tau. Cu siguranta ai aflat o multime de lucruri despre ce reprezinta formularul a1!

Cunostintele de contabilitate sunt folosite cu succes in acest demers, de aceea, rolul contabilului este important pentru buna functionare a unei firme.

Vezi toate articolele despre formularul A1:

Motive pentru care ai nevoie de un formular A1

Ce este formularul A1?

Formularul A1 in scop de munca

UE si formularul A1

Totul despre formularul a1

De ce este util formularul a1?

Cum putem obtine formularul A1?

Formularul a1 transportatori – Documentul portabil A1 – Care sunt cererile necesare pentru a-l obține?

Informatii si detalii complete despre Formularul A1

Primele amenzi pentru lipsa formularului A1 in Austria!

 

 

Leave a Reply

Chat
💬 Ai nevoie de ajutor?
Expert Control Juscu
Salut! 👋
Cu ce putem sa te ajutam?